Endüstriyel Elektrik
Endüstriyel Elektrik
Sanayi sektöründe gerekli olan elektrik ihtiyacının en yüksek düzeyde erişiminin sağlanmasıdır. Aynı zamanda üretilen bu elektriğin verimli bir şekilde kullanılması da endüstriyel elektrik alanının ilgilendiği konulardandır. Elektrik sistemleri genellikle IEC / TSE EN 60439 – 1 B standartlarına göre üretilmektedir. Üretilen elektriğin ise 5000 amper birimine uygun dayanıklılık göstermesi gerekmektedir. Aynı zamanda belirli testlerle belgelendirilir. Kullanım alanları trafo, endüstri sayaç, paratoner tesisat, dağıtım panoları, kompanzasyon sistemleri vb dir.
Günümüzde endüstri hayatımızın en önemli parçalarından biri olarak karşımıza çıkar. Özellikle istihdam ve üretim alanının oluşturulmasında hayatımızda etkili bir yer edinmiştir. Bu önem göz önünde bulundurulduğunda etkili bir şekilde yürütülmesi verimli kullanılmasının sağlanması ve çalışmalarının titizlikle yürütülmesi gerekmektedir. Bizlerde bu önemin farkındalığıyla yorulmadan bıkmadan işimizi en koşullarla sizlere sunmaktayız.
Elektrik panosu
Elektrik tesisatı veya bina ortamına dağıtım ve iletilmesinde kullanılan şalt malzemelerinin ve kabloların birlikte oluşturduğu kabinlerdir. Elektrik panoları istenilen ölçülere göre üretilebilirler. Fiyatları özelliklerine göre değişiklik gösterir. Bakımlarının düzenli yapılması gerekmektedir. Bu bakımlar sayesinde çalışma alanlarında yüksek performans sağlanır. Ekipmanların kullanımında güvenlik sağlanmış olur. Oluşabilecek zararlarda öncesinde engellenmiş olur.
Endüstriyel otomasyon sistemleri
İnsanoğlu toplumda yıllar boyunca araştırmalar yaparak yenilikler ortaya koymuşlardır. Çalışma hayatındaki iş kollarında insan gücünün yerini alabilen endüstriyel otomasyon sistemleri bilgisayar teknolojileriyle birlikte sanayi alanında kullanılmaktadır. Böylece kaliteli ve esnek üretimi ortaya koyar. Büyük çabalar sonunda ortaya çıkan bu sistemlerin en önemli amacı tam kapasite çalışarak üretimi arttırmak ve böylelikle personel giderlerinde kara gidebilmektir.
Endüstri, yönetim ve bilişim alanlarında ortaya konulan tüm işlemlerde insan emeğiyle gerçekleştirilen işlerin otomatik sistemlerle yapılmasını sağlayan endüstriyel otomasyon sistemleridir. Endüstriyel mühendislik gerektiren sistemler teknlojinin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. İnsan ve makinanın ortak olarak görev yapmasını sağlayarak üretim kapasitesini artırırken giderlerde ekonomi sağlamaktadır. Mekanik, elektronik ve bilgisayar tabanlı sistemlerdir.
Sanayide bir çok alanda kullanılan bu sistemler ürün tasarım, üretim süreci gözlem, modelleme, akıllı kontrol sistemleri, mikro sistem uygulamaları, yapay sinir ağları, endüstriyel kontrol sistemleri, otomotiv, tekstil, güç elektroniği, robotik sistemleri, savunma sanayi, yapay zeka ve sanal gerçeklik alanlarında etkin bir şekilde kullanılırlar.